Canada Goose Deutschland Outlet Lodge Down Hoody CelticGrün Eksperimenter für Scheune

canada goose trillium parka damen Eksperimenter für Scheune

Spidd en potet med sugerr, brett und egg and andre morsomme fysikkekspermenenter du kan für prime hjemme sammen med barna. Du trenger ikke annet enn ting und tang du vanligvis har i kjkkenskapene für gjennomfre kule eksperimenter für die scheune.

Eksperimentiere er anbefalt für Scheune fra cca fem r av fysiker Andreas Wahl, der an der TV-programm Lyngb og Hrlands Big Bang p NRK.

1. AppelsinflammekasterSkrell und appelsin, finn en passe stor bit av skället, halten det nr et stearinlys und board det i to slik bei spruit fra skallet treffer flammen. Vsken som sprueter ut av appelsinskallet heter limonen und gjr bei appelsinen lukter appelsin.

Limonen er und Hydrokarbon, akkurat som oljen vi henter opp fra Nordsjen. Hydrokarboner brenner godt om de fr tilfrsel av oksygen. Nr. Du lager und spray a v bite sm limonendreper, für dein okysy og brenner effektfullt.

Les ots: Slik lager dere hjemmelaget fuglemat

2. Spidd en potetEr det mulig spidde en r potet med und vanlig sugerr uten knekke det? Jepp!

Hold poteten i din vestre hnd med et godt grep, Männer srg für mindestens halbiert poteten stikker ut p hyre Seite. Grip sugerret med hyrne hnd slijk ville grepet hank en p le pose.

Og s: Legg tommelen über toppen av sugerret slik bei det blir helt tett. Lf hyre hnd med sugerret und spidd poteten i en rask und jevn bevegelse nedover, som om ville sette en kniv i bordet. Prv treffe i kanten, der poteten ikke er s tykk. Hvis du har gjort det riktig, du hast einen spiddet poteten. Hemmelheten ligger ich bei du forsegler sugerret med tommelen. Nr Lifta er fanget inne sugerret, vil trykket ke nr du spidder poteten.

Les ots: Morsomme lekker til lange bilturer

3. Lureflaska Stikk 10 15 rumpf med tegnestift eller nl i nderste delelen av en tom plastflaske, gjerne und av litt tykk plast. Fyll flaska med vann und vr rask bis skru korken godt fr fr vannet renner av hullene. Das Hotel liegt an der Küste und ist ein idealer Ausgangspunkt für Ausflüge in den Süden.

Tyngdekraften trekker vanned nedover mot jorda. Der For renner det ut av hullene neder i flaska nr den er pen. Nr. Korken skrus igjen, stopper vanned renne fordi det ikke kommer mer luft in i flaska.

4. Egg i flaskeSkrell und og fun det det slik at det sklir lett. Sett et kakelys p toppen av egget og tenn p. Hold en vannkaraffel opp ned og mens du frem egget (med lyset frst) opp i karaffelen til det stopper opp.

Nr lyset slukner kan du slippe egget, die det passeere den trangen pningen og inn i flaska. Kakelyset varmer opp lufta ich karaffelen. Varm Luft Teer Stre Plass Enn Kald Luft. Nein lyset har brukt opp oksygenet und karaffelen, slukner det, und lufta kjles langsomt ned igjen. Sidén kald luft teer mindre plas, suges egget inn i karaffelen.

En versjon av dette eksperminiert er putte en brennende ein wenig avvispirp i karaffelen fr setter egget p toppen. Vil du f egget ut igjen? Halten Sie Karaffelen Slik bei Egg Faller Ned Mot Pningen und Bls Inn für Skape Overrykk P Innsiden.

Les ots: Slik presser der blomster

5. GlassbytteTo sm Glasstrip borden für Grad. Det ener fylt med vann, det andre med jus (alle, drue eller tranebr). Prv f innholdet i gläsern til bytte plasse. Det eneste tillatte hjelpemeddel er et kredittkort.

Fyll de to glasses bis randen det enem vann, det andre med jus. Plasser plastkortet p jusglasset und halten Sie schnell die Mens du Vendor Glas und Kort opp ned. Sett det forsiktig ned opp vannglasset slik bei gläserne n str mot hoverandre med plastkortet i midten.

Skyv plastkorsett forsiktig til side now du ser jens begynnner renned und vannglasset. P millimeter eller in Halter einsetzen. Etter rundt 30 Minuten utfordringen lst. Jusglasset inneholder n vann.

Jus veier mer enn vann og renner der ned nr kortet skyves til siden. Vannet-Flitter opp ich det versteckte Glasset.

6. TetthetssylenDu har sikkert sett bei matolje legger seg p toppen av vannet nr du lager matte. Det skyldes bei olje veier mindne enn vann. Dante prinsippet kan brukes til låg en fargerik syle av tting du har p kjkkenet, für eksempel honning, sirup, oppvaskidel, vann, matolje, sprit og lampeolje.

Bruk konditorfarge bis farge de foggelse ingrediensene.

Start med fylle et hyt glass med und par zentimeter av hver vske, i den rekkeflgen de str liste opp. Srg for at du heller langsomt og i midten av glassset, sliq at det ikke blir hat keine Ahnung p kantene.

Nyt synet av hele syv vsker som flyter opp hverandre. Noens av vskene vil ikke blande seg fordi de frastter hverandre, som für eksempel vann og olje. Andre blender seg ikke fordi de flyter langsomt.

Etcher und stund vil noen av vskene likevel blandes. Kanskje noen bytter plass?

Les oogs: Feuer nye mter perle p

7. MaisgrtHa om det fantes und stoff som var bde fast og flytende p samme tid? Du bist hier, um zu sehen, wie du dich in der Nähe von Maisel / Maizen som du heller in en bolle.

Tilsett vann mens du rrer til du für die konstens omtrent som en tykk vaffelrre. Blandingen er riktig nr det gr lettere rre langsomt enn fort. Prvre i blandingen med en finger.
Canada Goose Deutschland Outlet Lodge Down Hoody CelticGrün Eksperimenter für Scheune